Zonne-energiesysteem in één harmonieus geheel met het dak

Hernieuwbare energie met zonnepanelen en een esthetisch, smaakvol dak hoeven elkaar niet langer uit te sluiten: BMI Group bewijst met de innovatieve, geïntegreerde fotovoltaïsche systemen, of kortweg PV-systemen, dat een harmonieus geheel perfect mogelijk is. De volledig of universeel geïntegreerde systemen, respectievelijk Monier VI90 en Monier InDaX, combineren duurzaamheid en design. Beide zonne-energiesystemen komen namelijk in de plaats van dakpannen te liggen en worden zo in het dak geïntegreerd voor een volkomen lineair geheel dat aan de hoogste eisen op vlak van design en esthetiek voldoet. De systemen passen zowel in nieuwe als bestaande dakbedekkingen.  

Milieuvriendelijke energie in een opvallend design 

Zonnepanelen vormen samen met minstens één omvormer en de nodige bekabeling een fotovoltaïsche of PV-installatie. Afhankelijk van de wensen van de (ver)bouwer kunnen de PV-systemen van BMI Monier volledig geïntegreerd of universeel geïntegreerd worden. Het Monier VI90 PV-systeem, een volledig geïntegreerd systeem, valt op vanwege zijn design. Het systeem wordt als gewone schubvormige dakbedekking verwerkt, zonder extra eisen te stellen aan het onderdak of de dakconstructie. Zo ontstaat een volkomen lineair dak. Het Monier InDaX-systeem is een universeel geïntegreerd PV-systeem, dat zich er perfect toe leent om hoogwaardige kristallijne PV-modules te integreren in daken met vrijwel alle gangbare types dakpannen, voor een strak en modern geheel.  

Regen- en stormbestendig 

Het grootste voordeel van beide PV-systemen van BMI Monier, is dat ze niet los bovenop het dak komen te liggen. Zo heeft de wind minder grip op het dak en wordt schade tijdens een stevige storm of windbui voorkomen. Bovendien voldoen alle PV-systemen van BMI Monier aan de hoogste eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie. De modules zijn namelijk onder de zwaarste condities getest in de eigen wind- en regentunnel van BMI Monier. Zorgen tijdens ongure weersomstandigheden zijn dankzij dit systeem dan ook uit den boze. 

Installatie geïntegreerde PV-systemen neemt toe 

Een PV-systeem met zonnepanelen is een goede keuze voor het milieu. Tijdens het opwekken van de stroom komt er geen CO2 vrij: de zon dient als onuitputtelijke bron van energie. Zonnepanelen produceren daarnaast geen geluidsoverlast, geen belastende afvalstoffen of schadelijke uitstoot. Bovendien rendeert een PV-systeem voor zeker 25 jaar, waarbij de investering tussen de 7 en 12 jaar terugverdiend is. Zonne-energie groeit dan ook steeds meer uit tot een breed geaccepteerde en populaire manier van energieopwekking. 

In 2018 kwamen er volgens cijfers van het Vlaamse Energieagentschap in Vlaanderen ongeveer 50.000 PV-installaties bij, goed voor ongeveer 230 MW. Ongeveer 85% kwam op het dak van particuliere woningen terecht. Dit betekent een groei van bijna 20% ten opzichte van 2017 en een groei van maar liefst 70% ten opzichte van 2016. “Bij BMI Group merken we een duidelijke toename in het aantal aanvragen en realisaties ten opzichte van eerdere jaren. Het zijn bovendien voornamelijk eigenaars van particuliere woningen die steeds vaker kiezen voor de geïntegreerde PV-systemen van BMI Monier. Daarnaast zijn de prijzen op een betaalbaar niveau gekomen en wordt ook de esthetische uitstraling steeds belangrijker. Dankzij de geïntegreerde PV-systemen VI90 en InDaX hoeft een zonne-energiesysteem en een esthetisch smaakvol dak elkaar niet langer uit te sluiten”, zegt Daan de Mooij, Productmanager Roof System Components bij BMI Group. 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over BMI Group

BMI Group is ontstaan uit de fusie tussen Icopal en Braas Monier.

Icopal is dé fabrikant van een breed assortiment aan dakbedekking voor ieder dak. Tot het gamma behoren bitumen, dakpannen en synthetische dakbedekking voor platte en hellende daken. De producten van Icopal onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten.

Braas Monier is een totaalleverancier voor hellende daken. Naast een breed assortiment dakpannen levert Monier een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten. Voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijbehorende prestaties, kortom alles voor een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert alle producten zelf in eigen huis. 

Dankzij de fusie biedt de BMI Group voortaan een totaalpakket voor daksystemen aan. BMI Group is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa. Met meer dan 165 jaar ervaring is BMI Group marktleider in dakbedekking en waterdichte oplossingen. BMI Group heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft circa 11.000 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd.