Icopal en Monier voortaan officieel BMI Belgium

Icopal en Monier voortaan officieel BMI Belgium

De weg tot één geïntegreerd bedrijf startte toen Monier en Icopal, marktleiders in bouwmaterialen voor respectievelijk hellende en platte daken, in 2018 onder één vlag op Batibouw aanwezig waren. Op 1 augustus van dit jaar wordt nu de juridische stap in die integratie gezet: voortaan vormen ze samen de nieuwe entititeit BMI Belgium. België is zo één van de eerste landen binnen de internationale BMI Group dat officieel de verschillende entiteiten samenvoegt. Die officiële samensmelting zorgt voor meer flexibiliteit, een betere service en een eenvoudigere administratie. Bovendien brengt de recente overname van het RBB betonportfolio en de betonproductie van Etex een uitbreiding binnen de Belgische entiteit.

BMI Belgium is een samensmelting van Icopal, Monier en Aerodek. Dankzij deze fusie zijn nu alle oplossingen voor platte en hellende daken, daksysteemcomponenten en waterdichte afdichtingen onder één en hetzelfde dak in het verkoopkantoor in Aalst terug te vinden.

“De integratie van de verschillende merken tot één bedrijf is een proces in volle evolutie. De nieuwe entiteit BMI Belgium is voor België de eerste officiële stap in die richting. De strategie om op minder entiteiten over te schakelen wordt aangestuurd vanuit de internationale BMI Group. Voor België is die beslissing evident, want zo kunnen we elkaar beter ondersteunen en versterken”, aldus Daisy Saeys, sales director BMI Belgium.
Story image

Allround team voor plat en hellend dak

De samensmelting biedt zowel het eigen team als de klanten en de partners heel wat voordelen. Voortaan wordt de facturatie en de administratie gecentraliseerd onder één BTW-nummer. Monier en Icopal bevinden zich bovendien allebei in het verkoopkantoor in Aalst, waardoor de binnendienst de orderverwerking gecentraliseerd kan uitvoeren. BMI Belgium wordt een allround team dat een volledige combinatie van producten en diensten aanbiedt. De ondersteunende diensten worden daarbij overkoepelend voor alle merken. De specifieke expertise voor plat en hellend dak blijft wel even sterk aanwezig als voor de samensmelting.

“De samensmelting biedt ons meer flexibiliteit en de mogelijkheid om onze klanten nog beter te bedienen. Zo is bijvoorbeeld de uitgebreide dakservice met gepersonaliseerd advies nu beschikbaar voor zowel platte als hellende daken, rekening houdend met de specifieke vereisten per type dak. De huidige en toekomstige klanten genieten van een uitgebreide dienstverlening en extra investeringen in infrastructuur”, aldus Saeys.

Uitbreiding aanbod betondakpannen

BMI Belgium heeft sinds 2 juli 2020 de resterende 50% aandelen in RBB N.V. in Tessenderlo België overgenomen van Etex N.V. Het salesteam van BMI Belgium neemt de verkoopactiviteiten van het betonportfolio van RBB over.

“Dankzij de overname breidt BMI Belgium het bestaand gamma betondakpannen en accessoires verder uit. Zo kunnen we onder andere ook onze partners in sleutel-op-de-deurwoningen en bouwpromotoren nog beter van dienst zijn. Betondakpannen zijn voor dergelijke projecten omwille van het formaat, de productie, snelle plaatsing en budgetvriendelijke prijs namelijk een goede oplossing. Met deze overname bouwt BMI Belgium haar marktpositie op de Belgische dakenmarkt verder uit”, aldus Saeys.

Betonnen dakpannen zijn bovendien een goede keuze voor wie het dak duurzaam en milieuvriendelijk wil aanpakken. Ze stoten namelijk minder CO2 uit dan andere dakbedekkingsmaterialen omdat ze niet gebakken maar wel gedroogd worden tijdens de productie. Daarnaast bestaan ze uit natuurlijke grondstoffen en kunnen ze eenvoudig gerecycleerd worden aan het einde van hun levenscyclus en zo bijdragen aan de circulaire economie.

Story image

BMI Group nummer één in Europa

BMI Group, de internationale groep van waaruit de strategie voor BMI Belgium aangestuurd wordt, is de grootste Europese producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken. BMI Group is medio 2017 ontstaan door de internationale samenvoeging van Braas Monier en Icopal. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, geïntegreerde zonne-energiesystemen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Engeland en heeft circa 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd. Achter BMI Group staat de holding Standard Industries, de wereldleider in dakbedekking. Zo wordt het bedrijf gesteund door een sterke globale visie.

Astrid Dupuis Team Manager, Two cents

 

 

Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.