Icopal en Braas Monier als één op Batibouw onder vlag van BMI Group

Icopal en Braas Monier als één op Batibouw onder vlag van BMI Group

BMI Group: dankzij fusie voortaan grootste Europese producent in dakenindustrie met totaalpakket voor hellende en platte daken

De Braas Monier Building Group en Icopal Group, Europese marktleiders in bouwmaterialen voor respectievelijk hellende en platte daken, gaan voortaan samen verder onder de naam BMI Group. Dankzij de fusie zijn nu alle oplossingen voor platte en hellende daken,  daksysteemcomponenten en waterdichte afdichtingen onder één en hetzelfde dak terug te vinden.

Nummer één in Europa

BMI Group is voortaan de grootste Europese producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken. Ook in de wereld van energie-efficiënte schoorstenen, kachels en geïntegreerde ventilatie speelt het bedrijf een belangrijke rol. Het hoofdkwartier is gevestigd in Londen, met een team managers van Braas Monier en Icopal aan het hoofd. Het nieuwe BMI-logo weerspiegelt zowel het sterke verleden van beide afzonderlijke merken, als hun gezamenlijke toekomst. De ruime ervaring maakt van BMI Group een pionier op het gebied van grensverleggende en groenere oplossingen.

Achter BMI Group staat de holding Standard Industries, de wereldleider in dakbedekking. Zo wordt het bedrijf gesteund door een sterke globale visie.

Uitbreiding aanbod

Als Europees marktleider in dakbedekking voor platte en hellende daken, kan de BMI Group klanten met steeds complexere vragen voor woningen en bedrijfsgebouwen van dienst zijn. De huidige en toekomstige klanten kunnen namelijk genieten van een uitgebreid portfolio en dienstverlening, investeringen in infrastructuur en verdere groei van de R&D-afdeling. Zo behoren nu ook zonne-energiesystemen, dakventilatie en onderdakfolies tot het aanbod. Het bedrijf heeft nu ook alle tools in handen om aan de toenemende logistieke en technologische behoeftes van zijn klanten tegemoet te komen. De vertrouwde merken Monier en Icopal blijven wel gewoon verder bestaan, maar voortaan onder de vlag van BMI Group.

Duurzaamheid en gebruiksgemak met Icopal

Icopal is de expert in waterdichte dakbedekking in bitumen en kunststof voor platte en licht hellende daken. Het merk investeert voortdurend om haar producten milieuvriendelijker en gemakkelijker in gebruik te maken, met een sterke focus op duurzaamheid. Waar het gaat om gebruiksgemak is THERMOSOLO dé bitumen afdichting voor renovatie van bestaande dakbedekkingen. De THERM-strepen, eenvoudig en snel te activeren met de brander, zorgen voor een gerichte dampdrukverdeling. Hierdoor is blaasvorming tussen oude en nieuwe dakbedekkingslagen uitgesloten. Eén van Icopals meest innovatieve producten is Icopal Universal, een duurzaam alternatief voor gewone bitumen. Icopal Universal kent een levensduur van ongeveer 30 jaar en is volledig recycleerbaar. Met Noxite, een dakbedekkingssysteem dat de lucht zuivert, draagt Icopal bij aan een betere luchtkwaliteit.

Alles voor een sterk dak met Monier

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken. Naast een breed assortiment dakpannen levert Monier een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten. Voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijbehorende prestaties, kortom alles voor een compleet daksysteem.  Monier ontwikkelt en produceert alle producten zelf in eigen huis.

Video: BMI Group - we see further

Bezoek BMI Group (Braas Monier - Icopal) op Batibouw: Stand 303, Paleis 5.

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.