Eenvoudige plaatsing en technische topprestatie met de DNH-V dakpan

De nieuwste dakpan van Monier

Bij het ontwerp van dakpannen staat of valt alles met perfect afgewerkte details en innovatie. Dakspecialist Monier, die samen met Icopal de BMI Group vormt, bracht reeds het succesvolle dakpanmodel DNH op de markt. Maar voor Monier kan alles beter: in samenspraak met haar klanten is er stevig gesleuteld aan de essentiële details van de pan. Zo is de nieuwe DNH-V dakpan ontstaan: dezelfde stijlvolle uitstraling als haar voorganger, maar een onbetwiste nummer één op vlak van techniek en snelheid in plaatsing.

Innovatief design met de ‘V’ van variabel

Dankzij haar stijlvolle, discrete uitstraling en zeven exclusieve kleuren is de gegolfde DNH dakpan al jaren een populair onderdeel van het traditionele daklandschap. In samenspraak met dakdekkers en architecten, lanceert Monier hierop een indrukwekkend vervolg. De nieuwe DNH-V dakpan wordt gekenmerkt door een aantal innovaties van formaat, en dat wordt meteen duidelijk gemaakt in de naam van de pan. De V in DNH-V staat voor variabel in latafstand en in de breedte. De DNH-V laat zich moeiteloos plaatsen op elke latafstand tussen 325 en 355 mm. Bovendien biedt DNH-V meer ontwerpvrijheid voor de architect, want dankzij de donkere body zijn snijlijnen niet meer zichtbaar. Dat geeft een mooie esthetische afwerking.

Daarnaast is de waterafvoer van de DNH-V-pan verbeterd, voor een perfecte wind- en waterdichtheid van het dak. Ook zijn de ophangnokken en de verankeringsvoorzieningen zo aangepast, dat ze veel steviger en stabieler op het dak liggen, en de dakdekker ze sneller en eenvoudiger kan plaatsen. Een belangrijk voordeel voor de dakdekker, maar ook interessant voor de verbouwer, want hoe vlotter dakpannen geplaatst worden, hoe minder werkuren hij moet betalen. 

Uiterst geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten

De DNH-V is beschikbaar in vijf bijzondere afwerkingen en zeven kleuren voor een exclusieve uitstraling. De dakpan heeft een elegante, gewelfde vormgeving waarmee nieuwbouwprojecten in diverse stijlen ontworpen kunnen worden. Dankzij de uni-modulaire maatvoering is DNH-V ook uitstekend geschikt voor toepassing bij renovaties. Bijvoorbeeld als vervanger van betonnen dakpannen. In veel gevallen hoeven de panlatten niet eens vervangen te worden en zijn de dakpannen uitwisselbaar. Zo is de DNH-V de ideale renovatieoplossing.

Unieke 30 jaar productgarantie bij Monier

Monier streeft naar de beste kwaliteit voor haar producten en ontwerpt en produceert de dakpannen en daksysteemcomponenten dan ook zelf. Zo zijn alle onderdelen van het dak perfect op elkaar afgestemd. Als enige fabrikant van hellende daken onderwerpt Monier haar producten daarenboven aan intensieve testen in de eigen wind -en regentunnel, waar diverse weeromstandigheden worden gesimuleerd en het effect ervan op de producten wordt weergegeven. De kwaliteit is zodanig verzekerd dat een garantieperiode van 30 jaar geldt op alle dakpannen, waarbij Monier waarborgt dat de pannen vorstbestendig, waterdicht en bestand zijn tegen breuk volgens de daarvoor geldende Europese normen.

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.