De toppers van BMI Monier en BMI Icopal op Belgian Roof Day

De toppers van BMI Monier en BMI Icopal op Belgian Roof Day

Als grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa kan BMI Group – met de merken BMI Icopal en BMI Monier– natuurlijk niet ontbreken op Belgian Roof Day 2019. Met hun totaalpakket aan daksystemen hebben heeft BMI voor elk dak de gepaste oplossing in huis. Voor het tweede jaar op rij vindt de bezoeker er onder de eengemaakte vlag van BMI Group zo een volledig gamma dakoplossingen voor platte én hellende daken terug. 

Universeel geïntegreerde PV-systemen 

Zonne-energie groeit steeds meer uit tot een breed geaccepteerde en populaire manier van energieopwekking. De prijzen worden bovendien steeds betaalbaarder en de esthetische uitstraling steeds belangrijker. Vandaag de dag hoeft een zonne-energiesysteem en een esthetisch smaakvol dak elkaar niet langer uit te sluiten. BMI Monier merkt dat vooral de geïntegreerde varianten steeds populairder worden. Het Monier VI90 PV-systeem, een volledig geïntegreerd systeem, valt op vanwege zijn design. Het systeem wordt als gewone schubvormige dakbedekking verwerkt, waardoor een volkomen lineair dak ontstaat. Het grootste voordeel van dit geïntegreerde systeem, is dat ze niet los bovenop het dak komt te liggen, maar in de plaats van dakpannen in het dak geïntegreerd wordt. Het systeem maakt van een beschermend dak zo een extra functioneel dak dat aan de hoogste eisen op het gebied van design en esthetiek voldoet. 

DNH-V van BMI Monier: de absolute winnaar op het vlak van snelheid en techniek 

BMI pakt op de stand van BMI Monier uit met een dakpaninnovatie van formaat. Want ook al ziet de nieuwe DNH-V er op het eerste gezicht hetzelfde uit als zijn voorganger – het succesmodel DNH –, Monier heeft stevig gesleuteld aan de essentiële details van de pan. Het resultaat is de nieuwe DNH-V met dezelfde stijlvolle uitstraling als zijn voorganger, maar een onbetwiste nummer één op vlak van techniek en snelheid in plaatsing. Op dit moment wordt in Tielt de laatste hand gelegd aan een groot project van 92 woningen die uitgerust zijn met de DNH-V dakpan, een echte primeur in België. 

De uitstekende kleefkracht van de Siplast Primer  

Dit jaar wordt de Siplast Primer van BMI Icopal tijdens Belgian Roof Day in de bloemetjes gezet. Siplast is een sneldrogende hechtprimer met uitstekende kleefkracht voor elk type ondergrond en geschikt voor elke helling. Het kan bovendien ook worden aangebracht op een matig vochtige ondergrond.  

Teroson TK 395 spuitlijm: isolatielijm voor een betrouwbare uitvoering 

Deze isolatielijm van BMI Icopal is geschikt voor elke dakdekker die hoge eisen aan zijn werk stelt. De schuimrib kan namelijk duidelijk sneller worden aangebracht dan traditionele, vloeibare PU-lijmen. TK 395 is ook stabiel bij schuine oppervlakken en kan niet wegvloeien. De spuitlijm kan bovendien zelfs bij temperaturen van max. -5 °C van de ondergrond verwerkt worden. 

 Praktische informatie 

  • Datum: 29 november 2019 
  • Locatie: Brussels Kart Expo (Groot-Bijgaarden) 
  • Icopal: stand 29 of www.icopal.be voor meer informatie 
  • Monier: stand 81 of www.monier.be voor meer informatie 

 

 

 

 

 

 

Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.