Compleet geïntegreerd daksysteem met luchtzuiverende werking

BMI Group op Batibouw 2019

BMI Group, de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa, innoveert met Parafor Solo GS Nox-Activ, een complete systeemopbouw voor een volledig geïntegreerde dakoplossing met luchtzuiverende toplaag. Zo biedt de dakproducent een compleet systeem van producten aan die van de onderste laag tot de toplaag perfect op elkaar aansluiten. Daarnaast is de luchtzuiverende toplaag met Nox-Activ granulaat een milieubewuste keuze en goed nieuws voor iedereen die op eenvoudige wijze een bijdrage wil leveren aan schone lucht.

Totaaloplossing van A tot Z

Met het Parafor Solo GS NOx-Activ systeem, vindt de (ver)bouwer een volledige oplossing voor het dak in één compleet systeem. “Bij BMI Group zijn we van mening dat huis- en gebouweigenaren veelal geïnteresseerd zijn in een geïntegreerde oplossing voor hun specifieke vraagstuk. Alleen een dakrol met de toplaag is dan niet voldoende. Daarom bieden wij voortaan een complete oplossing van A tot Z aan, met producten die optimaal op elkaar afgestemd zjin voor een geïntegreerd en efficiënt geheel”, benadrukt Matthijs van Walsum, marketingverantwoordelijke voor BMI Group Benelux. Dankzij de fusie tussen de Braas Monier Building Group en Icopal Group tot BMI Group zijn nu bovendien alle oplossingen voor platte én hellende daken onder één en hetzelfde dak terug te vinden.

Geschikt voor diverse ondergronden en alle types binnenklimaat

Parafor Solo GS NOx-Activ is een meerlaags dakbedekkingssysteem met een gegarandeerde duurzame functionaliteit. Deze totaaloplossing is toepasbaar op diverse ondergronden zoals hout, staal of beton. Het systeem bestaat uit vijf verschillende lagen met kleefvernis, een dampscherm Vedagard Multi SK, alu-gecacheerde isolatie, een zelfklevende onderlaag en tot slot de toplaag met SBS membraan Parafor Solo GS NOx-Activ met luchtzuiverende werking. Het dampscherm behoort tot de klasse E4, wat het geschikt maakt voor alle types binnenklimaat in de woning. Of er zich nu een saunaruimte, jacuzzi, of professionele keuken onder het dak bevindt, dit dampscherm beschermt de isolatielaag effectief tegen stijgend vocht. De alu-gechaarde isolatielaag maakt het dan weer mogelijk om een dunnere dakopbouw te realiseren en toch dezelfde R-waarde te behouden. Dit kan zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten heel wat voordelen bieden voor de verdere opbouw of verbouwing van de woning. Omdat er niet gelast mag worden op deze isolatielaag, moet de onderlaag die hierbovenop komt zelfklevend zijn, wat voorzien is in dit totaalsysteem. Zo sluiten alle onderdelen perfect op elkaar aan.

Nox-Activ toplaag zuivert de lucht van stikstofdioxiden

Dankzij de afwerking van de toplaag met granulaat van titaniumdioxide, biedt dit daksysteem een efficiënte en duurzame oplossing om de lucht te zuiveren van schadelijke NOx-deeltjes, ook wel stikstofdioxiden genaamd. Het granulaat functioneert als katalysator in het omzettingsproces van NOx-deeltjes in onschadelijke nitraten. Het proces wordt in gang gezet onder invloed van UV-stralen en zonlicht, die energie doen vrijkomen om de NOx-moleculen af te breken. Zo worden uitlaatgassen omgezet in onschuldige stoffen zoals water, koolstofdioxide en zouten die bij regenweer gewoon van het dak afgespoeld worden. Het luchtzuiverende effect blijft gedurende de hele levensduur van het dak actief. Volgens het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), een organisatie van de Verenigde Naties die de risico's van klimaatverandering evalueert, zijn stikstofdioxiden één van de zes broeikasgassen die schadelijk zijn voor het milieu en de lucht grondig vervuilen. Zo kunnen Nox-Activ daken een leven lang hun steentje bijdragen aan een schonere en duurzame wereld. Een investering in een duurzaam dak is zo met recht een investering in de toekomst.

Bezoek BMI Group op Batibouw in paleis 5, stand 103. 

Richtprijs: Afhankelijk van project 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.