BMI Benelux neemt resterende 50% aandelen RBB over van Etex

BMI Benelux neemt resterende 50% aandelen RBB over van Etex

BMI Benelux wordt 100% eigenaar van dakpannenfabriek RBB N.V.

BMI Benelux heeft per 2  juli 2020 de resterende 50% aandelen in RBB N.V. in Tessenderlo België overgenomen van Etex N.V. Met deze overname bouwt BMI Benelux haar marktpositie op de Belgische dakenmarkt verder uit.      

De overname van het RBB betonportfolio en de betonproductie van Etex sluit perfect aan bij de strategie van BMI Benelux.  Als totaalaanbieder van complete daksystemen biedt deze overname BMI Benelux de mogelijkheid haar activiteiten op het gebied van het hellende dak verder uit te breiden.

Eigen productielocatie in België

Bert de Ru, Managing Director BMI Benelux: "De overname van het resterende aandelenpakket uit de voormalige Joint Venture RBB in Tessenderlo sluit nauw aan bij de wereldwijde BMI Group strategie en ambitie om een totaal pakket aan oplossingen en systemen  voor zowel het platte als het hellende dak aan te kunnen bieden . Deze overname maakt het mogelijk de markt en onze Belgische klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. We kijken er naar uit om het team van RBB Tessenderlo welkom te heten in onze organisatie".
Van links naar rechts: Bert de Ru, Geert Speelmans, Gerard Holtmaat, Robert Broeckmans
Van links naar rechts: Bert de Ru, Geert Speelmans, Gerard Holtmaat, Robert Broeckmans

Voordeel klanten

De verkoopactiviteiten van de betonportfolio van RBB worden overgenomen door het Salesteam van BMI België.

"Deze overname biedt veel  voordeel voor de klanten in België. Wij zijn een sterke leverancier in totaaloplossingen voor zowel het hellend als het plat dak en beschikken dus over een zeer brede kennis van het dak. Daar gaan de klanten van profiteren, dus wat ons betreft is het een echte win/win situatie", benadrukt Daisy Saeys, Sales Director BMI België.

Verkoop door Etex                           

“We zijn er van overtuigd dat RBB in goede handen zal zijn bij BMI Benelux, Onze dochteronderneming Creaton Benelux zal zich kunnen concentreren op zijn kernactiviteit – kleipannen – binnen het Creaton netwerk", aldus Paul Van Oyen, CEO van Etex.                     

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over BMI Benelux:

Caroline van IJken - Marketing Director BMI Benelux

T + 31 6 53 21 66 11

caroline.van.ijken@bmigroup.com       

Over Etex

Etex is een internationale specialist in bouwmaterialen. De onderneming wilt mensen over de hele wereld inspireren om leefruimtes te bouwen die steeds veiliger, duurzamer, slimmer en mooier zijn.

Het hoofdkantoor van het familiebedrijf bevindt zich sinds 1905 in België en inmiddels heeft het wereldwijd meer dan 13.000 werknemers. Etex heeft 101 productielocaties in 42 landen, en heeft in 2019 een omzet van 2,9 miljard EUR en een REBITDA van 483 miljoen EUR opgetekend. De onderneming stimuleert een cultuur van samenwerking en zorgzaamheid, een pioniersgeest en een passie om altijd meer te doen voor haar klanten.

Voortbouwend op haar ervaring en de behoeften van de wereldwijde markt, streeft Etex ernaar om de levenskwaliteit van haar klanten te verbeteren met steeds effectievere lichte oplossingen. Haar drie R&D-centra ondersteunen vijf wereldwijde divisies:

  • Building Performance: droogbouwoplossingen waaronder gips- en vezelcementplaten, pleister en geformuleerde producten, passieve brandbeveiliging en aanverwante producten.
  • Exteriors: een reeks esthetische vezelcementproducten voor externe toepassing in de agrarische, architecturale en residentiële sectoren.
  • Residential Roofing: daksystemen in beton en klei, inclusief dakpannen en dakbedekkingsonderdelen.
  • Industry: brandbeveiliging en hoogwaardige isolatie-oplossingen voor de bouw- en OEM (Original Equipment Manufacturer)-sectoren.
  • New Ways: hoogtechnologische modulaire off-siteoplossingen die gebaseerd zijn op houten en stalen geraamtes

Etex inspireert mensen bij het bouwen van leefruimtes. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.etexgroup.com

Astrid Dupuis Team Manager, Two cents

 

 

 

 

Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.