BMI Academy biedt unieke combinatie opleidingen voor zowel plat als hellend dak

Nu er voortdurend nieuwe producten en technieken op de markt komen en duurzaam bouwen de norm is, stijgt de vraag naar gerichte opleidingen voor dakwerkers. Om hier een antwoord op te bieden, opent BMI Belgium op 15 oktober officieel haar opleidingscentrum in Aalst. Onder de naam BMI Academy zullen dakwerkers een uniek aanbod aan praktische en theoretische opleidingen en trainingen kunnen volgen, voor zowel hellende als platte daken.BMI Belgium is zo de enige dakproducent die opleidingen aanbiedt voor beide types daken.

Behoefte aan bijscholing is groot

Op een moment dat er volop nieuwe producten en technieken gelanceerd worden, is de nood hoog voor dakwerkers om steeds op de hoogte te blijven. Dat blijkt uit een rondvraag van BMI Belgium. Luchtzuiverende dakbedekking, zelfklevende roofing, wortelwerende roofing onder een groendak of zonne-energiesystemen in het dakvlak zijn hier maar enkele voorbeelden van. Om dakwerkers, handelaren en zelfs architecten te helpen de juiste oplossing in het uitgebreide dak- terras- en wegenbouwassortiment te vinden, ze op de juiste manier te plaatsen en te informeren over handige technieken en evoluties in de dakwereld, opent BMI Belgium de BMI Academy, met zowel praktische als theoretische opleidingen.

"De laatste jaren is er veel veranderd in onze sector. Bouwwerven zijn complexer geworden en het productaanbod groter. Er is veel meer keuze aan materialen. Voor ons is de BMI Academy dan ook een heel welkom initiatief om de evolutie van het dakwerk op de voet te kunnen volgen”, aldus Jorn Demessemaeker.

Opleidingscentrum met grote praktijkruimte

De BMI Academy bestaat enerzijds uit een theorielokaal en anderzijds uit een grote praktijkruimte. In die ruimte zijn er verschillende daken opgesteld met de meest voorkomende dakdetailleringen om een duidelijk visueel beeld te geven. De opleidingen zijn zo een ideale mix van theorie en praktijk, gegeven door professionele technische en commerciële vakmensen met jarenlange ervaring in de sector. Opleidingen kunnen individueel gevolgd worden of in groep, maar ook volledig op maat gemaakte oplossingen zijn mogelijk. De frequentie van de opleidingen wordt bepaald afhankelijk van de behoefte van de dakwerkers, maar in principe is de trainingsruimte dagelijks beschikbaar voor opleidingen.

“Het motto van ons trainingscentrum is: word een krak in je vak. De nood aan opleidingen bij dakwerkers om hun kennis en technieken aan te scherpen is namelijk groot en daarop wou BMI Belgium een antwoord bieden. Onze vakmensen zijn enthousiast om vanaf 18 oktober de Belgische dakwerkers de nodige kennis bij te brengen voor zowel hellende als platte daken”, benadrukt Kris Sinoy, Technical Manager BMI Belgium.

De thema’s van de opleidingen worden bepaald naar gelang de actuele noden. Zo is duurzaam bouwen één van de aandachtspunten in het trainingscentrum. Er ontstaan steeds meer ecologische producten voor daken en ook over de verwerking ervan moet er nagedacht worden.

Verankering van het dak: actueler dan ooit

Verankering is één van de onderwerpen in de BMI Academy opleidingsmodules voor het hellende dak. Verankering is namelijk van groot belang bij hellende daken, maar toch bestaat er nog heel wat onduidelijkheid over. Dakpannen mogen dan wel in elkaar haken en zo al voor heel wat stevigheid zorgen, dit volstaat echter niet. Een goede verankering met extra hulpstukken op cruciale knopen is uitermate belangrijk. Niet enkel de vorm van het dak, ook de inplanting van het gebouw en externe factoren zoals de nabijheid van hoge gebouwen, heuvels, dalen en bossen bepalen in sterke mate de nood aan verankering. Door de steeds extremere weersomstandigheden en de aankomende herfst is een goede verankering van het dak actueler dan ooit. BMI Belgium biedt hiervoor niet alleen de materialen aan, de afdeling Dakservice voert ook windberekeningen uit om na te gaan welk percentage dakpannen verankerd moeten worden.

Wie een opleiding wil volgen, kan surfen naar de website van BMI Belgium om een overzicht van de verschillende opleidingen te krijgen en zich in te schrijven.

Dorien Debbaut

Press Officer, Two cents

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BMI Belgium

BMI Group is met meer dan 165 jaar ervaring wereldwijd de expert in roofing en waterproofing. De activiteiten van BMI Belgium worden gekenmerkt door persoonlijk advies en klantvriendelijke dienstverlening, naast de waaier aan dakoplossingen en waterafdichtingen die allemaal te vinden zijn onder hetzelfde dak.

De afdeling Icopal focust op alle oplossingen in waterdichting: bitumen, synthetische of vloeibare afdichting voor platte daken en andere toepassingen. De producten uit het Icopal-gamma onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Ook voor functionele daken (groendaken en luchtzuiverende daken) heeft Icopal de volledige dakopbouw in huis.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken, van keramische- en betondakpannen tot stalen dakpanelementen. Naast een breed gamma dakpannen biedt Monier ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op de dakpannen met bijhorende prestaties. U vindt bij ons een compleet daksysteem. Monier ontwikkelt en produceert al deze componenten bovendien zelf in eigen huis.